Fundația Motivation România organizează cursuri de specializare în domeniul evaluării, recomandării, furnizării și adaptării fotoliului rulant în cadrul proiectului ACCESS – Dobândirea de competențe esențiale pentru dezvoltarea de servicii eficace oferite utilizatorilor de scaun rulant.

Pentru a asigura implementarea Ghidului de furnizare a fotoliilor rulante cu antrenare manuală în regiuni cu resurse limitate, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dezvoltat un pachet de instruire pentru furnizarea de servicii pentru fotolii rulante, nivel de bază și nivel intermediar. Nevoia de personal specializat care să furnizeze servicii de fotolii rulante este universală. Fotoliul rulant este unul dintre cele mai frecvent folosite dispozitive asistive pentru a facilita mobilitatea personală, dar există foarte puține posibilități pentru instruirea furnizorilor de servicii.

În cadrul cursului OMS sunt abordate următoarele teme:

–          Evaluarea utilizatorilor de fotoliu rulant pentru identificarea soluțiilor optime de mobilitate;
–          Furnizarea fotoliului rulant corespunzător și a pernei adecvate;
–          Soluționarea problemelor posturale prin modificări simple, pentru utilizarea în condiții corespunzătoare a fotoliului rulant;
–          Instruirea utilizatorului de fotoliu rulant pentru folosirea adecvată a echipamentului;
–          Reparațiile și întreținerea fotoliilor rulante;
–          Confecționarea pernei din burete.

Pentru a crește numărul de specialiști instruiți în acest sens, Fundația Motivation România organizează, în perioada 2014-2017, cursuri OMS – modul de bază și modul intermediar, acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (fostul Consiliu Național de Formare Profesională a Adulților – CNFPA).

De asemenea, în cadrul proiectului sunt organizate și cursuri pentru manageri, pe tema furnizării de scaune rulante cu antrenare manuală. Pentru acestea, participanții primesc diplome de participare.

În perioada următoare sunt planificate cursuri OMS, după cum urmează:

  1. 12-17.09.2016, modul de bază, București, curs acreditat ANC
  2. 3-7.10.2016, modul intermediar, București, curs acreditat ANC
  3. 10-11.11.2016, curs pentru manageri, București
  4. 3-7.04.2017, modul intermediar, București, curs acreditat ANC

Informații despre cursurile organizate în cadrul proiectului găsiți aici. 

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati prin e-mail a.ionita@motivation.to, sau tel. 0735 333 927, persoana de contact Alina Ionita.